Matematik

Differential

30. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Bestem tangentligningen for funktionen:

f(x)=4·√x+2x+1

Når  hældningskoefficienten af tangenten er 4

Betyder dette at mit f(x)=4 eller hvad? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af JonasMcc (Slettet)

Du benytter nedenstående formel til beregning af tangentligningen

y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)

Når tangent hældningen er 4 betyder det at: f '(x)=4

Du bestemmer derfor f '(x) og løser ligningen f '(x)=4 og får et x-koordinat. Du beregner den tilhørende f(x) koordinat. Herefter kan du blot indsætte i formlen. 


Skriv et svar til: Differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.