Matematik

Forskel på en ligefrem proportionalitet og en almindelig proportionalitet?

30. september 2012 af Fancyh (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvad er forskellen på en ligefrem proportionalitet og en almindelig proportionalitet?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af mette48 (Slettet)

En ligefrem proportionalitet (y=k*x) er en almindelig proportionalitet og begge beternelser bruges i flæng.

En omvendt proportionalitet (y=k/x) er en anden form for proportionalitet


Svar #2
30. september 2012 af Fancyh (Slettet)

Nåårh, okay, tak! (:

Så har jeg et andet spørgsmål: Hvilke regler gælder der for, at det er en ligefrem proportionalitet? Jeg har både hørt, at den SKAL gå igennem (0;0), mens en anden siger, at forholdet mellem x og y bare skal være konstant, før man kan kalde det for en ligefrem proportionalitet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ej forskellen er at en ligfrem proportionalitet er uden konstantled:

Y = a*x, så er x og y ligfrem proportionale

Almindelig proportionalitet y = ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Jeg har både hørt, at den SKAL gå igennem (0;0), mens en anden siger, at forholdet mellem x og y bare skal være konstant, før man kan kalde det for en ligefrem proportionalitet

Hvis linien går gennem (0,0) er der et konstant forhold mellem x og y. Begge de nævnte ting gælder for en ligefrem proportionalitet.

Der er ikke tale om en proportionalitet for y=ax+b og begrebet en almindelig propernalitet er ikke et udtryk der hører hjemme i matematikken.

 


Skriv et svar til: Forskel på en ligefrem proportionalitet og en almindelig proportionalitet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.