Matematik

2gradsligning

30. september 2012 af eray1996 (Slettet)

Hey folkens! Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

2x2-4x+2=0

det tætteste jeg kom på var b^2-4*a*c=0 men så kunne jeg ikke komme videre, og jeg er i tvivl på om det er rigtigt

Men på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt, at diskriminanten er lig med 0. Det betyder, at der er netop een rod. Benyt rodformlen, eller at

2x2 -4x +2 = 2·(x2 -2x +1) = 2·(x-1)2 = 0


Svar #2
30. september 2012 af eray1996 (Slettet)

så svaret er 0 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

                                                 Du skal finde x, og x er ikke nul..


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

....... Brug nulreglen i følgende ligning : 2•(x-1)2=0

....Hvilke værdier skal x antage for at venstre siden bliver nul?


Skriv et svar til: 2gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.