Matematik

Ligninger og "Hvad fortæller det om "a", når:"

30. september 2012 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle. 

Jeg sidder med nogen matematik problemer og ved ikke rigtig hvordan man regner dem ud. Det ville være rart hvis nogen ville forklare dem. (-: 

Opg. 1) n er  et naturligt tal, og a er et helt tal. Hvad fortæller det om a, når: 

a)  (-n)a>0 

Hvordan går man her? Kunne godt bruge en pædegoisk forklaring. :p 

 

Opg. 2) Løs ligninger.

Kan self. godt finde ud af at løse ligninger, men ved ikke hvordan man gør, når der er parantes med. 

a) 3(x-2)=12(x+1) 

Kunne igen godt lige bruge en hurtig forklring, på hvordan det nu var man gjord. 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2012 af peter lind

1) a er lige- Et negativt tal opløftet i en ulige potens vil give et negativt tal.

2) gang ind i parenteserne


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

n er et naturligt tal dvs. n>0 og et heltal

hvis:  (-n)^a >0  så må a være et lige tal.

Et eksempel er n=2 og a=2:

(-2)^2 = 2 men med a=3

(-2)^3 = (-2)(-2)(-2) = 4*(-2) = -8

Så det viser det ønskede.

b)

Når der er parantes med ganger du den ud først:

3*(x-2) = 3*x-3*2 = 3x-6

og også på højresiden, så kan du løse den almindeligt.


Svar #3
30. september 2012 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

Tak for jeres svar. Vil prøve og se om jeg så nu selv kan løse dem.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2012 af peter lind

#2 Lige en skrivefejl. (-2)2 =4


Svar #5
30. september 2012 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

Opg 1) Hvad så hvis der står (-n)^2a>0? Eller (-n)^2a<0? Hvordan gør man så?

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2012 af peter lind

#5 Det vil være en god idet at komme med noget læseligt


Svar #7
30. september 2012 af xxxBANGxBANGxGUNSxGOxBANGxxx (Slettet)

6# Sorry, ved ikke hvorfor den gør sådan. 

Forstår det ikke helt 100% - Hvordan gør man hvis der fx. står (-n)^2a>0 eller (-n)^2a<0 ? 


Skriv et svar til: Ligninger og "Hvad fortæller det om "a", når:"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.