Matematik

Parallelogram

01. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-)

Er disse resultater rigtige?

+ hvordan beregner man denne opgave? 

- Punktet E ligger på AC og er bestemt ved, at |DE| = |DC|.

Beregn |CE|?

 

På forhånd tak! ;-)

Vedhæftet fil: Parallelogram.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt, at en diagonal i et parallelogram deler parallelogrammets vinkel i to lige store dele, som du har antaget. Det gælder kun, hvis parallelogrammet er en rhombe, og det er ikke tilfældet her. Din bestemmelse af vinkel CAD er ikke korrekt. Du skal benytte en cosinusrelation til at bestemme vinkel CAD, som er lig med vinkel ACB.

Arealet er korrekt, men det er misvisende at skrive, at A = 71,45, og dernæst at A = 71,45 * 2 .

Trekant CED er en ligebenet trekant, hvor man kender de to lige store sider DC og DE. Når vinkel CAD er beregnet korrekt, kender man vinkel ACD i den ligebenede trekant, hvorfor man kender alle tre vinkler i trekant CED, og den sidste side CE kan derfor beregnes, for eksempel ved at benytte en cosinusrelation, eller ved at benytte højden fra D på CE .


Svar #2
01. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jeg fik disse resultater; Vinkel CAD = 35,10°

|CE| = 18

Er disse resultater korrekte?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vinklen er ikke korrekt. Vinkel CAD har toppunkt i A. Den er lig med vinkel ACB.

|CE| er korrekt til 2 dec.


Svar #4
01. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jamen, hvis jeg ikke har fået den rigtige vinklen, hvordan kan jeg så finde den rigtige længde??

Vil du kigge på mine beregninger, og se hvad jeg har gjort galt?

Vedhæftet fil:Parallelogram.docx

Brugbart svar (1)

Svar #5
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du bestemmer vinkel CAB, som er vinkel A i trekant ABC. Opgaven beder om vinkel CAD, som er lig med vinkel ACB, som er vinkel C i trekant ABC. Vinkel CAB er lig med vinkel ACD, som er en af de to lige store vinkler ved grundlinien i den ligebenede trekant CDE, og hvis du har benyttet den vinkel korrekt, får du jo også den korrekte værdi for |CE|.

I øvrigt er din værdi for vinkel CAB ikke korrekt til 2 dec. Jeg får 35,08º . Det er vigtigt ikke at runde af i mellemregninger.


Svar #6
01. oktober 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jeg har fået fat i det nu, tak ;-)!

 


Skriv et svar til: Parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.