Matematik

Differentialkvotienten

01. oktober 2012 af Moraxus (Slettet)

Hej

 

Jeg har et spørgsmål til en opgave, hvor jeg skal bestemme differentiere f(x)=x*sqrt(x)

 

Jeg ved at x' = 1

og sqrt(x) = 1/(2*sqrt(x))

 

Men når jeg bestemmer f'(x) i et matematik program, siger den det bliver (3/2)*sqrt(x)

 

Hvordan kan det være???

 

På forhånd tak :)

 

Vh. Hans C


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man kan betragte x·√x som et produkt af de to funktioner x og √x og så benytte produktreglen for differentiation, eller man kan benytte at

      x·√x = x3/2

og så benytte reglen for differentiation af xn . Begge metoder fører til det samme resultat.


Svar #2
01. oktober 2012 af Moraxus (Slettet)

 

Tak skal du have :)


Skriv et svar til: Differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.