Kemi

Ligevægt mm.

01. oktober 2012 af PeterDaalsgaard (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I vandigt medium ved 25 oC er opløselighedsprodukterne for bariumcarbonat og bariumsulfat givet ved:


K_sp (BaCO_3 )=[Ba]^(2+) ]·[CO_3^(2-) ]=5,1·10^(-9)  M^2
K_sp (BaSO_4 )=[Ba]^(2+) ]·[SO_4^(2-) ]=1,1·10^(-10)  M^2

a) 
Beregn forholdet mellem [SO_4^(2-) ] og [CO_3^(2-) ] i en opløsning, der ved 25 oC er i ligevægt med et bundfald bestående af både BaCO_3 og BaSO_4.

Jeg ved ikke hvor jeg skal starte, please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2015 af Heptan

Divideres de to ligevægtsudtryk med hinanden fås

\frac{K_{sp}(BaCO_3)}{K_{sp}(BaSO_4)} = \frac{[Ba^{2+}]}{[Ba^{2+}]}\cdot \frac{[CO_3^{2-}]}{[SO_4^{2-}]}=\frac{[CO_3^{2-}]}{[SO_4^{2-}]}


Skriv et svar til: Ligevægt mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.