Matematik

Tangent på Maple

01. oktober 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej!

 

jeg er igang med en opgave hvor jeg vha maple skal finde tangent, jeg behøver ikke regne hjelp, men bare hvilken koomando som skal bruges.

 

jeg tenkte with(Student[Calculus1)]:

 

også Tangent

men det giver visst ingen resultater

 

har nogen der ude en ide om hvad man skal indtaste??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ja tangentens ligning er:

f(x) -  f(x0) = f '(x0) (x-x0)

skriv solve(y -  f(x0) = f '(x0)* (x-x0), y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2012 af nielsenHTX

hvis du definerer f(x) så forstår maple både f(a) og f '(a).


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2012 af nielsenHTX

med ?tangent fandt jeg denne funktion

with(Student[Calculus1]):

Tangent(f(x), x = c, a..b, opts) eller Tangent(f(x), c, a..b, opts)

eks kunne være

Tangent(sin(x) + 1, x = 1); altså tangentligningen i punktet x=1 for sin(x)+1.


Svar #4
01. oktober 2012 af CSSK (Slettet)

ok, vil man kunne gøre det samme med et givent punkt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2012 af nielsenHTX

#4 x=1 er et givet punkt......


Skriv et svar til: Tangent på Maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.