Matematik

LIGNING

01. oktober 2012 af 1234512 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis man skal løse en ligning, hvor der indgår ln(x) i ligning, hvordan skal man så indsætte ligningen i mapple????????????????


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den skal vel indsættes, som den er skrevet, oversat til Maple syntax. Programmet hedder Maple, ikke mapple.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2012 af Andreww (Slettet)

Et enkelt spørgsmålstegn rækker! 

Eksempel:

solve(ln(x)=2,x)


Svar #3
01. oktober 2012 af 1234512 (Slettet)

men jeg får ikke det rigtige resultat :(


Svar #4
01. oktober 2012 af 1234512 (Slettet)

Ligningen er : 2xln(x)+x-3= 0 og x skal give 1,57, men jeg kan ikke rigtigt få det til at Passe


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2012 af Andreww (Slettet)

evalf(solve(2xln(x)+x-3=0,x))

 


Svar #6
01. oktober 2012 af 1234512 (Slettet)

Det giver stadig ik 1,57 :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Skal der ikke en gangeoperator mellem faktorerne i produktet?

I Excel finder jeg x ≈ 1,5735


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2012 af nielsenHTX

#6 prøv at tage et "print sceen" så, da evalf(solve(2*x*ln(x)+x-3 = 0, x)) burde virke.

personligt skriver jeg normalt solve(2*x*ln(x)+x-3 = 0, x);evalf(%) (for også at få den symbolsk)


Svar #9
01. oktober 2012 af 1234512 (Slettet)

Tusind tak, det var sku det der manglede :) nu har jeg fået resultatet, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.