Matematik

Hjælp matematik - procent

01. oktober 2012 af riha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey SP

Har den her opgave som jeg ikke rigtig ved hvordan den skal laves. Den lyder som følger:

Log(H) = 0,227 + 0,922 * log(S)

a) bestem husradonkoncentrationen som funktion af stueradonkoncentrationen, og bestem, hvor mange procent husradonkoncentrationen stiger med, når stueradonkoncentrationen stiger med 20%.

Det er det med fed skrift som jeg gerne vil have hjælp med.:)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2012 af peter lind

løs ligningen Log( H(1+r) ) = 0,227+0,922*Log(S*1,2) Hvis du trækker den oprindelige ligning fra får du elimineret H og S


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2012 af hesch (Slettet)

Nu er jeg jo lidt praktisk anlagt, så:

Sæt  S = 1,  ( log(1) = 0 )  ⇒  log(H1) = 0,227.

Herefter sætter du S= 1,2   ⇒   log(H2) = 0,227 + 0,922 * log(1,2).

Beregn  H2 / H1 *100%.


Skriv et svar til: Hjælp matematik - procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.