Kemi

Titrering!!!!

02. oktober 2012 af emiliehan (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

1.titrering:  10,0 mL HCl titreres med en 0,10 M NaOH.

Dette gav følgende sammenhænge mellem tilsat mængde NaOH, V, og pH.
V/mL : 1,0  3,0  5,0  7,0  7,5  7,90  7,95  8,05  8,10  8,5   9,0   10,0
pH:       1,2 1,4  1,7  2,2  2,5   3,3    3,6   10,4  10,7  11,4 11,7 12,0


a) Bestem ækvivalenspunktet og saltsyrens koncentration.

- Ækvivalenspunktet er vel 8 mL NaOH?

- Hvad er saltsyrens koncentration???


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af kuerten15

Du laver en (x,y) = (vol.,pH)-graf (i fx. Excel) og aflæser volumen af NaOH ved pH=7,0.

Ved ækvivalenspunktet gælder:

n(HCl) = n(NaOH) = c(HCl) * V(HCl) = c(NaOH) * V(NaOH)

og du isolerer c(HCl).

Dette er den simplificerede udgave af at finde volumen af base ved ækvivalenspunktet.

Den mere avancerede udgave er at finde den anden-afledede funktion (fx vha. Excel) og sætte den lig 0.


Skriv et svar til: Titrering!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.