Matematik
Mat-aflv..Hælp, tak!
27. september 2003 af
sclk (Slettet)
Hej, hej!!
Sidder med et par opgaver som jeg ikke ret sikker på...:
Bestem definitionsmængden for funktionen f givet ved
f(x)= kvadratroden af (x^2-4x+3)
Kvadratrodstegnet skal altså gå på det hele...
Jeg ville umiddelbart selv mene at x kan være alle tal - det virker bare næsten "for godt til at være sandt" ????
Er det det?
I en anden opgave skal man "bestemme" nogle skæringspunkter mellem to grafer man har tegnet - skal skæringspunkterne så udregnes eller aflæses udfra tegningen??
Hvis disse SKAL udregnes, vil nogen så også fortælle mig hvordan man beregner sig frem til hvor afstanden mellem 2 grafer er størst??? ( en parabel og en linie)... Hvis de skal "bestemmes" er det ligegyldigt!!
håber der er nogen der vil hjælpe!
Sidder med et par opgaver som jeg ikke ret sikker på...:
Bestem definitionsmængden for funktionen f givet ved
f(x)= kvadratroden af (x^2-4x+3)
Kvadratrodstegnet skal altså gå på det hele...
Jeg ville umiddelbart selv mene at x kan være alle tal - det virker bare næsten "for godt til at være sandt" ????
Er det det?
I en anden opgave skal man "bestemme" nogle skæringspunkter mellem to grafer man har tegnet - skal skæringspunkterne så udregnes eller aflæses udfra tegningen??
Hvis disse SKAL udregnes, vil nogen så også fortælle mig hvordan man beregner sig frem til hvor afstanden mellem 2 grafer er størst??? ( en parabel og en linie)... Hvis de skal "bestemmes" er det ligegyldigt!!
håber der er nogen der vil hjælpe!
Svar #1
27. september 2003 af krelle (Slettet)
den første løser du ved at finde hvornår x^2-4x+3 er positiv, da du ikke kan tage kvadratroden til et negetaivt tal.
Hvis der står "bestem", kan du udregne, aflæse, eller løse den på lommeregneren. Umiddelbart ville jeg løse den på lommeregneren, men husk at skrive nøjagtigt hvordan du har gjort. Giks ind i menuen "calc", valgte... osv!
Den sidste forstår jeg ikke helt.
Hvis der står "bestem", kan du udregne, aflæse, eller løse den på lommeregneren. Umiddelbart ville jeg løse den på lommeregneren, men husk at skrive nøjagtigt hvordan du har gjort. Giks ind i menuen "calc", valgte... osv!
Den sidste forstår jeg ikke helt.
Svar #2
27. september 2003 af sclk (Slettet)
Så vidt jeg kan se kan x^2-4x+3 aldrig blive positiv, det var primært det jeg ville have bekræftet - men det kan jo klares på lommeregneren!
Den sidste opgave:
Man har to funktioner der begge viser ilts opløselighed i vand afhængig af temperaturen. Den ene funktion er dog mere præcis end den anden.
f(x)=-0,3x+15
g(x)=15-0,4x+0,005x^2
Man skal så finde skæringspunkterne imellem disse - det kan jeg godt klare selv - og "bestemme den temperatur for hvilken der er størst forskel på de to funktioners angivelse af opløseligheden af ilt i vand"... Det er det sidste der volder problemerne!! Jeg kan selvfølgelig godt aflæse sådan cirka hvor der er længst imellem de to grafer ved samme x-værdi, men det kan vel beregnes på en meget mere nøjagtig måde, ikke??? Hvordan ved jeg bare slet ikke ret meget om!
Den sidste opgave:
Man har to funktioner der begge viser ilts opløselighed i vand afhængig af temperaturen. Den ene funktion er dog mere præcis end den anden.
f(x)=-0,3x+15
g(x)=15-0,4x+0,005x^2
Man skal så finde skæringspunkterne imellem disse - det kan jeg godt klare selv - og "bestemme den temperatur for hvilken der er størst forskel på de to funktioners angivelse af opløseligheden af ilt i vand"... Det er det sidste der volder problemerne!! Jeg kan selvfølgelig godt aflæse sådan cirka hvor der er længst imellem de to grafer ved samme x-værdi, men det kan vel beregnes på en meget mere nøjagtig måde, ikke??? Hvordan ved jeg bare slet ikke ret meget om!
Skriv et svar til: Mat-aflv..Hælp, tak!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
