Kemi

Udregn so3^- i opløsning

02. oktober 2012 af HenrikTof (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Jeg sidder fast i en ret så træls kemiopgave, da det ikke er min stærkeste side.

I en 500 ml vin er der opløst 0,21 g Na2SO3

Jeg skal udregne SO3^- i vinen når hele mængden af S er sulfit-ioner og angive facit i Mol/L og mmol/L.

Nogen forslag?:-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2012 af mathon

    M(Na2SO3) = sum({2,1,3}*{22.990,32.065,15.999}) g/mol = 126.042 g/mol

            n(SO32-) = n(Na2SO3) = (0,210 g) / (126,042 g/mol) = 0,001666 mol

            [SO32-] = n/V = (0,001666 mol) / (0,500 L) = 0,003332 mol/L = 3,332 mmol/L


Svar #2
02. oktober 2012 af HenrikTof (Slettet)

Hej Mathon, super svar, mange tak!:-) - Men Forstår ikke helt den sørste linje, kan du forklare den?:-)


Skriv et svar til: Udregn so3^- i opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.