Matematik

geometri

02. oktober 2012 af Louiseee1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal aflevere denne opgave i morgen, og kan ikke finde ud af den.

I en trekant ABC er graden C ret. Endvidere er siden b= 3, og vinkelhalveringslinjen= 4

- Tegn en model, og bestem de ukendte sider og vinkler  i trekant ABC

Håber jeg kan få hjælp til den :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Jeg følger lige med.


Svar #2
02. oktober 2012 af Louiseee1 (Slettet)

hvad mener du


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du skal angive, hvilken vinkelhalveringslinie, der er tale om. Det er vistnok vA . Opgaven har været diskuteret flere gange på Portalen.

Vinkelhalveringslininen vA danner en retvinklet trekant med vA som hypotenuse og b som den ene katete. Deraf beregner man vinklen A/2 , hvorefter A kan beregnes sammen med den anden katete a og hypotenusen c.


Svar #4
02. oktober 2012 af Louiseee1 (Slettet)

kan du sende mig et link, på hvor i studieportalen det er blevet diskuteret


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du kan søge selv, men du kan så se, at

cos(A/2) = 3/4 ,

hvorfor

cos(A) = 2·(cos(A/2))2 -1 = 2·(3/4)2 -1 = 9/8 - 1 = 1/8 .

Heraf fås så c = b/cos(A) = 3 / (1/8) = 24, og dermed

a = √(242 - 32) = √(576 -9) = √567 = 9·√7


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.