Matematik

Differentialregning: Tangents ligning.

02. oktober 2012 af blackangelofnemesis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa kære alle dejlige mennesker :)

Jeg kommer sikkert til at slå mig selv gevaldig i hovedet, når jeg får løsningen af vide til mit kære lille problem :D

Når men jeg en matematik opgave omkring deffirentialregning.

Jeg har en funktion.

f(x)=x3-3x+1

Når men differentere den, så får man

f'(x)=3x2-3

Men så lyder min opgave på:

Undersøg, om linien med ligningen y=9x+17 er tangent til graf f

Det er så her, at jeg er gået i stå, jeg har prøvet at sætte funktions differentialkoefficient = med denne nye ligning, for at se  om de kunne gå op. Men det gav bare ingen mening, så jeg håber, at nogle vil hjælpe mig :) :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Den givne linie har hældningskoefficient 9. Bestem alle de punkter, hvor den oprindelige funktion f(x) har en tangent med hældningskoefficient 9 ved at løse ligningen

f '(x0) = 9

For hvert muligt x0 undersøges så, om punktet (x0 , f(x0)) ligger på den givne linie.


Skriv et svar til: Differentialregning: Tangents ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.