Matematik

Bestem a, når toppunkt kendes

02. oktober 2012 af Tinekris (Slettet)

Jeg har sidder og kigger på denne opgave og kan ikke helt gennemskue, hvordan jeg skal løse opgaven ud fra de givne data.

En parabel er givet ved f(x)=a•x^2-4x+4.
 

1. Bestem a, så parablen får toppunkt i (1,2).
 

2. Bestem eventuelle skæringspunkter mellem parablen og x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

1. Indsæt toppunktets koordinater.

2. Løs ligningen f(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2012 af CuoOOoooO (Slettet)

... f(1) = 2            isoler heraf

 

 

... x-aksen har ligningen y = 0. Disse to ligninger sættes lig hinanden:    f(x)=y

 .. Husk du kender a


Skriv et svar til: Bestem a, når toppunkt kendes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.