Kemi

ligevægt

02. oktober 2012 af majahhansen (Slettet)

hejsa, er det sådan er der er nogen der ligger inde med besvarelserne til op 3 til bioteknologi eksamen i 2010? det kunne være super da jeg lige har afleveret en afleverngen og er ret nervøs for om det er rigtig det jeg har lavet? 

første opgave lyder sådan: 

i en vandig opløsning af 4-chlorphenol indstiller sig følgene ligevægt:
C6H5OCl(aq) ? C6H5OCl(aq), hvor ligevægtskonstanten K= [C6H5OCl(aq)]
1) Beregn ligevægtskonstanten
I et eksperiment blev fordelingsligevægten mellem 4-chlorphenol opløst i vand og opløst i octanol undersøgt. Den tilhørende ligevægtskonstant Kf blev bestemt
C6H5OCl(aq) ? C6H5OCl(octanol), log (Kf) = 2.39
2) redegør ud fra 4-chlorpehenols struktir, hvorfor stoffet betegnes som moderat opløsligt i vand.
3) Giv en mulig begrundelse for, at 4-chlorphenol skal mærkes med N og R51/53

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af mathon

 

 

                    C6H5OCl (s) <---> C6H5OCl (aq), hvor ligevægtskonstanten

                            K = [C6H5OCl (aq)]
= (28 g/L)/(128,56 g/mol) = 0,2178 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2013 af myself1 (Slettet)

hej 

jeg h ar svært ved 3:Giv en mulig begrundelse for, at 4-chlorphenol skal mærkes med N og R51/53

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2013 af myself1 (Slettet)

hej 

jeg h ar svært ved 3:Giv en mulig begrundelse for, at 4-chlorphenol skal mærkes med N og R51/53

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2015 af MrJunk (Slettet)

nogle af jer der har lavet opgaverne færdige? sidder og har problemer med de samme... :/


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.