Matematik

Isoler X

03. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Hvordan isolere jeg x i denne ligning?
y (1/x + 2) = 3
På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af mathon

 

                             y (1/x + 2) = 3     x ≠ 0

                             1/x + 2 = (3/y)     y ≠ 0

                             1/x = ((3/y) - 2)

                             x = 1 / ((3/y) - 2)

                            

                            

                            


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2012 af exatb

y (1/x + 2) = 3

 (1/x + 2) = 3/y

1/x = 3/y - 2

1 = x(3/y - 2)

1/(3/y - 2) = x

 


Svar #3
03. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Tak og hvad så med den her? a/x + 2 = 1/x??


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af exatb

1/x - a/x = 2

(1 - a)/x = 2

x = (1 - a)/2


Svar #5
03. oktober 2012 af JensChristian123456 (Slettet)

Hejsa
Men glemmer du ikke nummer 2x ?, når der til sidst kun er et x tilbage?


Skriv et svar til: Isoler X

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.