Matematik

Beregne en forskrift til en parabel

03. oktober 2012 af marobbi1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for en  funktion f(x) er en parabel, som skærer i koordinatsystemetets akser i punkterne: p(2,0), q(8,0) og r(0,4)

jeg skal bestemme en forskrift for f(x),

er der nogen som kan hjælpe mig med dette?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af mathon

 

                 y = a•(x-2)•(x-8)     gennem (0,4)

   hvoraf

                 4 = a•(0-2)•(0-8) = 16a

                 a = (4/16) = (1/4)

   dvs

                 y = (1/4)•(x-2)•(x-8) = (1/4)•(x2 - 10x +16)

                 y =  f(x) = (1/4)x2 - (5/2)x + 4


Svar #2
03. oktober 2012 af marobbi1 (Slettet)

Hvad med b og c? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af mathon

 

                                 y =  f(x) = (1/4)x2 + (-(5/2))x + 4

                                 y =  f(x) =   ax2    +     bx      + c


Skriv et svar til: Beregne en forskrift til en parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.