Matematik

Reducer

03. oktober 2012 af Louiseee1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal reducer:

3(p + q) i anden - 6p (q-p)

Jeg har regnet den til: p i anden + q i anden + 3pq + 6p-q-p

Jeg ved ikke om den er  rigtig, og jeg kan ikke komme videre :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke rigtigt. Du skal benytte en kvadratsætning til det første led, og gange ind i parentesen i det andet led. Prøv at benytte redigeringsfaciliteterne X2 til at skrive eksponenter. Jeg formoder, at det er

3·(p+q)2 -6p·(q-p) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2012 af Niels18 (Slettet)

p i anden + q i anden + 3pq - 6q - 6p

Hvis det ikke er rigtigt, ved jeg ikke hvordan den skal regnes


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benytter man en kendt kvadratsætning, får man

(p+q)2 = p2 + q2 + 2pq . Prøv nu at beregne

3 · (p+q)2 = ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

(p+q)^2=p^2+q^2+2pq

Er der mere, du skal have hjælp til?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2012 af Niels18 (Slettet)

har den samme opgave, er det sidste svar resultatet


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke resultatet. Det er en mellemregning på vejen.


Svar #7
03. oktober 2012 af Louiseee1 (Slettet)

jeg har fået den til 9p^2+3q^2 er det rigtigt, og hvis det er, hvad skal jeg så skrive som mellemrigning


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.