Matematik

ligning

03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

Den røde ligning kan jeg ikke lave! jeg har prøvet det som kan ses lidt mere nedenfor på billedet. HÅBER der er nogen der kan hjælpe mig! 

Tak på forhånd! :)

Vedhæftet fil: Equation.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Er det opg 8?


Svar #2
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

Yees! .. Jeg har skiftet dets farve til rød så det er lettere og se.. nedenunder den har jeg selv prøvet og regne det ud!


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Man kan skrive her

(5x-2)/3 + (8-x)/5 = (x+14)/2 - (11/5)                (11/5) lægges til og (5x-2)/3 trækkes fra på hver sider

(8-x)/5 + (11/5) = (x+14)/2 - (5x-2)/3                fællesnævner

(8-x + 11)/5 = [3(x+14)/6] - [2(5x-2)/6]             eller

(8-x + 11)/5 = [3(x+14) -2(5x-2)]/6                   ganges med (5·6) på hver sider

6(8-x + 11) = 5[3(x+14) -2(5x-2)]                     ... du klarer resten ved at reducere osv osv osv osv osv osv osv.

Så er det nu forenklet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det nemmeste er at gange med alle brøkernes fællesnævner (her 30) på hver side af lighedstegnet.

I øvrigt er 10·14 ikke lig med 114, og 15·48 er ikke lig med 750 .


Svar #5
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

#3 Mange Tak for hjælpen!! :) 

#4 JA Du har da ret! Jeg tror jeg var stresset, så skrev det forkert!... Men Tak! :)

 

Kan i hjælpe hvis jeg spørger til en opgave mere?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Opret en ny tråd, hvis den nye opgave ikke har noget med diskussionen i denne tråd at gøre. Der er sikkert altid nogen, der kan hjælpe.


Svar #7
03. oktober 2012 af hej2010 (Slettet)

#6 hmm.. ok! Det gøre jeg så ;)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.