Matematik

Differentialregning

27. september 2003 af HumanPiXiE (Slettet)
En funktion f er differentiabel i x, og der skal gøres rede for, ved hjælp af tretrinsreglen, at så er:
h(x) = kvadratroden af f(x)
- også differentiabel i x.

Jeg sidder lige og pusler med det, og har en ide om hvordan jeg skal gøre, men hvis der er nogle, der ved det må I meget gerne give et hint.
Forhånd tak ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2003 af Jean

Hvad er det lige tretrinsreglen er?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2003 af SP anonym (Slettet)

Tak for responsen

Tretrinsreglen:
1. Funktionstilvæksten, Δy, forkortes mest muligt

2. Δy divideres med h (differenskvotienten)

3. Man lader h gå mod 0 for at se om grænseværdien eksisterer.


Svar #3
28. september 2003 af HumanPiXiE (Slettet)

Hov.. Den kan ikke skrive "delta"

der skulle stå "delta y" i stedet for Δy

:)

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2003 af Jean

En måde at gøre det på er at vise at resultatet gælder for sammensatte funktioner...

Ellers skal du vel finde en smart omskrivning for funktionstilvæksten, måske kan det hjælpe dig at
h'(x) = 1 / (2 kvrod (f(x)) * f'(x) ...


Svar #5
29. september 2003 af HumanPiXiE (Slettet)

Tak for hjælpen..
Jeg prøver mig lige frem.


Svar #6
30. september 2003 af HumanPiXiE (Slettet)

Hmm.. jeg kan kun få det til:
h`(x) = f`(x)/2kvrod f(x)

Er du sikker på, at det giver det du har skrevet?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2003 af Jean

Jo det er det jeg mener...

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.