Matematik

Procentvise stigning

04. oktober 2012 af nutnut (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hjælp med følgende to opgaver, kan simpelthen ikke finde ud af dem!

 

sammenhængen mellem planters væksthastighed  v (antal celledelinger pr. døgn) og deres relative overflade x  ved

v=1.78*10^-4*x^0.66
  .

b) Beregn den procentvise stigning i  v, når  x stiger med  30%.


I samme model beskrives sammenhængen mellem den procentdel af planteproduktionen y , der spises, og væksthastigheden  v ved

y=1.89*10^2*v^0.58
 
c) Jeg skal bestemme  y udtrykt ved x

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2012 af natashabr2 (Slettet)

Hvis du fx tager x1 som 100 og x2 som 130, så har du en procentvis stigning i x på 30 ptc.

Resultatet y (ved x1) = z1 og y (ved x2) = z2,

Så tager du z2 : z1 * 100 = procentvis stigning i y.


I logningen indsætter du v (funktionen) på v's plads, reducere udtrykket, og så har du y udtryks ved x.


Svar #2
04. oktober 2012 af nutnut (Slettet)

Tusind tak for svaret, det hjalp mig SÅ meget videre !!!! :)


Skriv et svar til: Procentvise stigning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.