Matematik

Vektorer - A-niveau

04. oktober 2012 af slime (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey Studie Portalen!!

 

Jeg har ikke styr på vektorer, og da jeg skal aflevere denne aflevering om ganske få timer, så tænkte jeg på om i måske kunne hjælpe :)

 

Spørgsmålet er vedlagt i et Word dokument

Vedhæftet fil: Aflevering 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

1)  står vinkelret betyder at deres prikprodukt er 0 da  a prik b = |a||b|cos(90deg) = 0 siden cos(90deg)=0

2) parallel betyder så at deres prikprodukt er størrelserne ganget sammen da aprik b = |a||b|cos(0) = |a||b|


Svar #2
04. oktober 2012 af slime (Slettet)

Hej Mikkel. Tak for svaret.

 

Skal jeg forstå det således at:

1) Når du siger |a||b|cos(90deg) = 0 siden cos(90deg) 0, betyder det at jeg skal gange |a|*|b|*cos(...)?

Altså A2 - A1 * B2 - B1 og tage det tal og derefter gange med cos(90)?

 

 

Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal stille op :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

nej, du skal kende definitionen på prikproduktet af 2 vektorer:

a = (a1,a2) , b = (b1,b2)  =>  a prik b  = a1b2+a2b2

Den sættes lig 0 i den første og i den anden skal du finde længderne |a| = sqrt(a1^2+a2^2)


Skriv et svar til: Vektorer - A-niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.