Matematik

Væksthastighed

04. oktober 2012 af Mixzo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg står med en opgave, hvor jeg pludselig bliver meget i tvivl om det er rigtigt det jeg gør.

I en model for væksten af en bestemt population er antallet af individer i populationen N som funktion af tiden t (målt i døgn) givet ved

N(t)=2000/(1+39*e^(-0.1*t)

 

a) bestem ved hjælp af modellen antallet af individer og væksthastigheden til tiden t=0.

For at finde antallet af individer sætter jeg 0 ind på t's plads i modellen.

N(0)=2000/(1+39*e^(-0.1*0) = 50

For at bestemme væksthastigheden, finder jeg mærket til modellen

N'(t)=(7800·(1,10517)^t)/((1.10517)^t+39)^2

og derefter sætter jeg 0 ind på t's plads.

N'(0)=(7800·(1,10517)^0)/((1.10517)^0+39)^2=4,875

Er dette rigtigt?

 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af JSmaakjær (Slettet)

Ja det er rigtigt :)

Men du burde skrive, at du finder den afledte funktionen og ''mærket til
Modellen'' :)

Svar #2
04. oktober 2012 af Mixzo (Slettet)

Super, Men hvad mener du med den afledte funktion?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2012 af JSmaakjær (Slettet)

Det samme som mærke :)

Som man siger ''f mærke af x'' det svarer til at finde den afledte funktion :)

Skriv et svar til: Væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.