Matematik

linæer

04. oktober 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: C-niveau

To punkter P(1,7) og Q( -1,3) ligger på grafen for en anden lineær samm
enhæng.
Angiv en ligning for denne sammenhæng.
Angiv skæring med y-aksen og beregn dig frem til skæring med x-aksen.

 

 

hjælp !


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af peter lind

Der gælder y = ax+b. Sæt de 2 punkter ind og du har 2 ligninger med de 2 ubekendte a og b, som du må løse. Du kan også bruge formlen for hældningskoefficienten, som står i din bog og formelsamling


Svar #2
04. oktober 2012 af ibta (Slettet)

ja jeg får følgende 

f(x)=2x+5

men den sidste opgave hvor der står 

Angiv skæring med y-aksen og beregn dig frem til skæring med x-aksen. 

fatter jeg ikk 


Svar #3
04. oktober 2012 af ibta (Slettet)

jeg har lavet dt sådan;:

 

a=y2-y1/x2-x1

a=-4/-2= 2

b= y1-ax1


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2012 af peter lind

Du mangler nogle parenteser.

Skæring med y aksen sker for x=0

Skæring med x aksen sker for y=0


Svar #5
04. oktober 2012 af ibta (Slettet)

så det vil sige at jeg skal sige 

y=2x+5=0 ?


Svar #6
04. oktober 2012 af ibta (Slettet)

forstår jeg ikk !


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2012 af peter lind

#5 ja


Svar #8
04. oktober 2012 af ibta (Slettet)

jeg får -2,5?


Svar #9
04. oktober 2012 af ibta (Slettet)

jeg kan simpelthen ikke forstå det kan du ikke lige forklare??


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2012 af Mathisstrange (Slettet)

Når du har udregnet en forskrift for funktionen er skæringen med y givet ved funktionens b

 

Skæringen med x-aksen findes ved at ,som tidligere nævnt, at sætte y=0

 

I din nye forskrift indsætter du altså 0 i stedet for y

Du har nu en ligning med én ubekendt i form af 0=ax+b   (du kender a og b fra din forskrift)

 

Du isolerer nu x, og har dermed skæringerne med x-aksen


Skriv et svar til: linæer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.