Matematik

linæer

04. oktober 2012 af ibta (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgave 4
Bestem en ligning for den linje m, der går gennem A(1,2), og som er parallel med linjen n bestemt ved n: y=2x-1,5

 

hjælp !


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af peter lind

2 linjer er parallelle når de har samme hældningskoefficient


Svar #2
04. oktober 2012 af ibta (Slettet)

forstår jeg ikk 


Svar #3
04. oktober 2012 af ibta (Slettet)

hjælp ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2012 af 123434 (Slettet)

2x

2=2*1+0

y=2x+0


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2012 af Mathisstrange (Slettet)

2 linjer er paralelle når deres hældningskoefficent er ens. MEd dette menes at hvis to linjer hælder på den samme måde, er de parallele.

 

Hældningskoefficienten optræder som a i en lineær funktion af typen y=ax+b

 

I dette ekspemel er hældningskoefficenten altså 2, så du kender dermed a både funktion n og m

 

Du kan nu udregne b, da du får opgivet et punkt

 

y1-ax1=b

2-2*1 = 0

 

Herved er funtionsforskriften for m bestemt tily=2x+0 

Du behøver ikke skrive +0, men det viser at du har forstået det.


Skriv et svar til: linæer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.