Matematik

Brøker

04. oktober 2012 af Babucha (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen :-)

Jeg sidder og laver en matematikaflevering, som skal afleveres i morgen, men jeg brøkerne driller lidt, så jeg håber meget, at I vil hjælpe mig!

Opgaven lyder: 
(Skråstregen skal ses som en brøkstreg)

20/4 + 12/8 - 13 

Jeg håber meget, I vil hjælpe mig.

Tusind tak på forhånd!  


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2012 af Amnh (Slettet)

20/4 + 12/8 -13 (så finder du en fælles nævner, altså 20/4 + 6/4)
=
26/4 - 13 (26/4 er lig med 6,5)
=
6,5 -13
=
-6,5
 


Svar #2
04. oktober 2012 af Babucha (Slettet)

Ej, alletiders! Tusind tak! 

Men, men, men jeg er lige løbet ind i en brøk mere, som jeg håber, du vil hjælpe mig med. 

Opgaven lyder: 
(skråstregen er igen brøkstregen)

7*9*3* 23/21+3/2*4/3*5/4. 

Mit problem er, at jeg ikke kan finde en fælles nævner. Hvis du/I vil hjælpe mig med at finde en fælles nævner, så vil det være helt perfekt!

Endnu engang håber, jeg at I vil hjælpe.

Tusind, tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2012 af Because0i0can (Slettet)

som jeg kan se kan fælles nævneren være 121.


Svar #4
04. oktober 2012 af Babucha (Slettet)

Fantastisk! Tusind tak for hjælpen! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2012 af Because0i0can (Slettet)

var så lidt


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

121 er ikke fællesnævner hverken 2 eller 3 går op i 121

7*9*3* 23/21+3/2*4/3*5/4 =

7*9*3*23 / 21 + 3*4*5 / 2*3*4 =        21 omskrives til 3*7 og i sidste brøk forkortes de sorte tal                        

7*9*3*23 / 3*7 +5 / 2 =                         i første brøk forkortes de sorte tal  og den uægte brøk til sidst omskrives til blandet tal

9*23+ 2 1/2 =  207+21/2 = 209 1/2


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2012 af Because0i0can (Slettet)

undskyld, lommeregner fail, jeg har lige fået den og kan ikke finde ud af den endnu. Tror jeg missede et tal i udregningen.


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.