Matematik

Stamfunktion

05. oktober 2012 af DelFerro (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan finder man ud af det?

Jeg ved, at F'(x) = 1/(1 + x + x2)

så F(u) = ∫F'(u) du + K

∫u/(1 + u2 + u4) dx = ∫ u·F(u2) dx

Hvordan kan det blive til (1/2)F(u2) + c?


Svar #1
05. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

Se vedhæftet

 

Vedhæftet fil:OpgJ.png

Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne

∫ u·F'(u2) du

Benyttes substitutionen t = u2, dt = 2u du, fås

∫ u·F'(u2) du = (1/2)·∫ F'(t) dt = (1/2)·F(t) + k = (1/2)·F(u2) + k


Svar #3
05. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

#2

Hvorfor ∫ u·F'(u2) du,

men ikke ∫ u·F'(u2) dx som vist på billedet?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det giver ikke mening med "dx" .


Svar #5
06. oktober 2012 af DelFerro (Slettet)

Okay tak


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.