Matematik

Ophold

05. oktober 2012 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan skal jeg lave den her?:

 

Staten giver støtte til efterskoleophold. Statsstøttens størrelse afhænger af forældrenes samlede indkomstgrundlag.

Statsstøtte ved et samlet inkomstgrundlag under kr. 300.000,- Kr. 1026,-. I 41 uger = 42.066,-

Statsstøtte ved et samlet indkomstgrundlag mellem kr. 555.000,- og 585000,- Kr. 768,-. I 41 uger = 31.488,-

Statsstøtte ved et samlet indkomstgrundlag over kr. 830.000,- Kr. 510,-. I 41 uger = 20.910,-

Det beløb, som eleverne og deres forældre skal betale, kaldes for egenbetalingen. Egenbetalingen er lig med prisen på efterskoleopholdet minus statsstøtten. Lines forældre har et samlet indkomstgrundlag på 560.000 kr.

A. Beregn Lines egenbetaling for et helt skoleår. Er det så bare selve prisen? For det har jeg godt nok skrevet en gang i en anden opgave. Og hvad er indkomstgrundlag for noget? For i næse opgave skal jeg finde og sammenligne en anden piges indkomstgrundlag og egenbetaling.

 

Er totaalt forvirret. Nogen der gider hjælpe mig? Virkelig mange tusinde tak på forhånd hvis I gider!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Statsstøtten afhænger af forældrenes indkomstgrundlag. Lines egenbetaling er så prisen minus statsstøtten. Du kender Lines forældres indkomstgrundlag, så du kan slå op i tabellen og se, hvad statsstøtten er.


Svar #2
05. oktober 2012 af Rezwan9 (Slettet)

Er det så den her jeg skal kigge på?:

Statsstøtte ved et samlet indkomstgrundlag mellem kr. 555.000,- og 585000,- Kr. 768,-. I 41 uger = 31.488,-

Og hvad skal jeg så, efter det? Hvis det er det jeg skal se på, skal jeg så sige 768 • 41??


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, indkomstgrundlaget falder jo i det interval. Så skal statsstøtten trækkes fra prisen for opholdet.


Skriv et svar til: Ophold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.