Matematik

Find tallet der udgår ligningen.

05. oktober 2012 af AberrantSimon (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen.

Jeg har sgu brug for lidt hjælp i denne opgave, på 2 måder. Jeg tror ikke rigtig jeg forstår opgaven, og jeg ved ikke rigtig hvor han vil hen med det her, for lige meget hvordan jeg vender og drejer den, så kan jeg hvis ikke tyde det rigtige resultat.

Opgaven lyder sådan:

To af de seks tal: 1, 2, 3, 4, 5  og  6  er løsning til ligningen


Find de to tal, der gør ligningen sand ved at lave en prøve med hvert af de seks tal.

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2012 af mathon

 

                  ...og vi skal selv gætte ligningen eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Læs opgavens egen vejledning:

Find de to tal, der gør ligningen sand ved at lave en prøve med hvert af de seks tal.

Indsæt hvert af de seks tal i ligningen (som kun du kender), og prøv efter, om tallene tilfredsstiller ligningen.


Svar #3
05. oktober 2012 af AberrantSimon (Slettet)

Fik hvis ikke ligningen med, min fejl.

x^2 - 7x + 10 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du kan enten løse 2.-gradsligningen, eller indsætte hvert af de 6 tal i stedet for x. hvis venstresiden giver 0, er tallet en løsning til ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2012 af mathon

 

                      x2 - 7x + 10 = 0

                         x = 2   v   x = 5


Svar #6
05. oktober 2012 af AberrantSimon (Slettet)

Aah, tror jeg forstår. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Find tallet der udgår ligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.