Kemi

hjælp til molarmasse

06. oktober 2012 af donnapigen - Niveau: B-niveau

håber der er nogen som lige vil kigge dette igennem og fortælle mig hvis der mangler noget, for er nemlig ikke sikker på det er rigtigt det jeg har lavet


. Forklar med egne ord hvad molarmasse, masse og især stofmængde er? Forklar desuden hvad disse størrelser kan bruges til! (6-12 linjer).

Molarmassen er en betegnelse for gram pr mol.  Det er et udtryk for hvor meget 6,02214*?10?^23  molekyler eller atomer vejer i kilo. Man kan aflæse det direkte i det periodiskesystem. Forkortelsen af Molarmassen er M og enheden er g/mol. Stofmængden kan både være atomer, molekyle eller ioner. Da massen af én nukleon er meget tæt på 1 u er der 6,02 . 1023 nukleoner i en stofmængde på 1 g. Dette tal kaldes 1 mol 


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2012 af naarp1

Det er en lettere kluntet formulering du har brugt, og du mangler nogle småting.

N, m, og M er betegnelser for stofmængden, massen og den molare masse.
Stofmængden beskriver hvor mange mol man har af et stof. En mol består af 6,02×10^23 formelenheder. Ved at finde n kan man så bestemme hvor mange mol, der er i det stof man har, men de mol i stoffet er afhængige af hvilket slags stof det er, og hvad massen er. n bliver målt med enheden [mol].
m er betegnelsen for massen. Altså hvor meget af stoffet man har. For at lave en kemisk mængdeberegning skal enten m eller n vides på forhånd, ellers kan det ikke lade sig gøre. Mængden af ens masse kan afgøres på en vægt og bliver målt i [g].
M står for den molare masse. . Man kan finde den molare masse af stofferne i det periodiske system. Eks. tag et stof som Na. Man slår op i det periodiske system og finder natrium, hvor der oppe i højre hjørne står den molare masse. Den er også beskrevet som atommassen i units. Enheden for den molare masse er [g/mol].


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2012 af ChemIdiot

Jeg ved ikke hvor meget din lærer er efter dette, men g/mol betegnes med kursiv M: M Eller med Mw.
Grunden til det skrives Mw, er ifølge min lærer for at man bedre kan læse det i noter.

M er betegnelsen for mol/liter.


Skriv et svar til: hjælp til molarmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.