Matematik

Bestemme parablens forskrift

06. oktober 2012 af drives (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har en opgave som jeg slet ikke akn komme videre i, tror faktisk ikke at vi har gennem gået det i klassen.

men opgaven lyder;


En anden parabel er givet v. ligningen y=(1)/(2)x2+bx+c
Det oplyses at punkterne A og B ligger på denne parabel, punkterne har jeg fået til A(-1,5) og B(3,-3)

Bestem tallene b og c

EDIT: Overskriften er ret forkert..


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Så du sætter ind i y:

5 = 1/2(-1)2+b(-1)+c = 1/2 -b +c

og   -3 = 1/2*32+3*b+c = 9/2+3b+c

Det er 2 lign med 2 ubekendte der kan løses.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2012 af mathon

 

                       x•b + c = y-(1/2)•x2          gennem     A(-1,5) og B(3,-3)

    hvoraf
                       (-1)•b + c = 5 - (1/2)•(-1)2 = 9/2


                       3•b + c = -3 - (1/2)•32 = -(15/2)                     
                   
    dvs
                I:   2b - 2c = -9
                II:  6b + 2c = -15                   to ligninger med to ubekendte i første grad, hvor
                                                             du beregner b og c

 


Svar #3
06. oktober 2012 af drives (Slettet)

Super! tak.


Skriv et svar til: Bestemme parablens forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.