Matematik

Løse ligninger

06. oktober 2012 af thatsaspell (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal løse følgende ligninger:

a) x^2 -10x+21=0


b) x^2 -16x+64=0


c) 2x^2 +3x+5=0
 

Jeg ved ikke virkeligt ikke hvordan man løser ligninger, men jeg håber at en af jer kan hjælpe mig. 

Jeg har også vedhæftet selve opgavedokumtet, hvis det skulle være til nogen hjælp. 

Vedhæftet fil: Aflevering 2 Matematik.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Det er 2.gradsligninger og der er en speciel metode(tror den hedder diskriminantmetoden)

hvor du finder  diskriminanten d = b2-4ac

og løsningerne så er(hvis d>0) :  x = (-b ±√d)/(2a)

hvis d=0 er der en dobbeltrod: x = -b/(2a)

Hvis d<0 så er der ingen reelle løsninger.

Det hele gælder for en ligning på formen   a*x2+bx+c=0


Skriv et svar til: Løse ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.