Matematik

Linearisering

06. oktober 2012 af samskeyti (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde lineariseringen af funktionen f(x,y) = 1+2(x + 1)+3(y+1)+4x2+5yi punktet (0,0).

Jeg ved, at linariseringen er givet ved: f(x,y) ≈ f(x0,y0) + ∂f/∂x(x0,y0)*(x-x0)+∂f/∂y(x0,y0)*(y-y0)

∂f/∂x = 8x + 2

∂f/∂y = 10y + 3

Jeg indsætter i formlen: 

f(x,y) ≈ 8x + 2(x-0) + 10y + 3 (y-0)

Jeg ved, at det ikke er rigtigt. Men har svært ved at forstå lineariseringsbegrebet. Er der nogen som vil guide mig igennem opgven? Det ville jeg virkelig sætte pris på. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af nielsenHTX

f(x,y) ≈ f(x0,y0) + ∂f/∂x(x0,y0)*(x-x0)+∂f/∂y(x0,y0)*(y-y0)  det med fed er begge tal ikke et udtryk.

Du skal indsætte punktet 0,0 i de to afledte.

du glemmer også at udregne f(x0,y0)   

x0 og y0 er begge givet i opgaven (begge er 0)


Svar #2
07. oktober 2012 af samskeyti (Slettet)

Tusind tak for uddybningen :-)


Skriv et svar til: Linearisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.