Matematik

Stamfunktion

07. oktober 2012 af ayahj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Håber der er nogle der kan hjælpe mig med denne opgave. Er helt lost:(

Funktion f (x) = -12x^2 + 8x

Bestem en forskrift for en stamfunktion til f hvis den går gennem punktet p (2,6)

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af nielsenHTX

∫axndx=axn+1/(n+1) + k   brug det på hvert led.

brug så punktet 2,6 til at bestemme k


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Så du skal integrere ubestemt og finde c via. punktet (2,6)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2012 af Snick (Slettet)

Hej Opretter

1) Du skal integrere f(x) og derved finde stamfunktionen F(x)

2) På den stamfunktion er tilkoblet en konstant K, som du kan finde ved at indsætte det punkt P som du har fået angivet, da du så kan isolere K

3) Opskriv den samlede stamfunktion med den beregnede konstant K


Svar #4
07. oktober 2012 af ayahj (Slettet)

Vil i ikke være søde og vise mig hvordan jeg gør?? Har aldrig prøvet før at løse sådan en lignig?? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2012 af JonasMcc (Slettet)

∫-12x^2+8x = -4x^3+8x + k 

Du kender punktet (2,6). Du kan derfor løse ligningen 

-4*2^3+8*2+k = 6 

for at bestemme k. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. oktober 2012 af Snick (Slettet)

#5

Hej Jonas, du har glemt at integrere det andet led 8x, ved bla at gøre eksponenten en større

Mvh Snick


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2012 af JonasMcc (Slettet)

Det er korrekt. Det skal selvfølgelig være:

-4x^3+4x^2

Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.