Matematik

Bestem samtlige løsninger til ligningen

07. oktober 2012 af LOl.I.POP (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Her er den ligning jeg fik tildelt:

Z3+(9+1-2)Z2 - (1+0+2*9+2*1)Z + 2 + 2*0 = 0

Z3+8Z2 - 21Z + 2 = 0

Gætter 1 rod: 2

Sætter det ind i ligningen og finder ud af at 2 er en løsning

Z-2| Z3+8Z2 - 21Z + 2 | Z2+2Z-17

        Z3-2Z2

             2Z2  - 21Z + 2

             2Z2  -   4Z

                     - 17Z + 2

                     - 17Z + 34

                                 - 32

 

Ved så ikke hvordan jeg skal komme videre eller om jeg har gjort noget forkert.

Skulle jo gerne løse en ligning der ser sådan ud: (Z-2)*(den fundne højre side)

Og så bare løse 2. gradsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af peter lind

z3+8z2 -(z3-2z2) = 10z2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2012 af mathon

 

                    (z-2)| z3+8z2-21z+2 | z2+10z-1
                            z3-2z2
                              10z2-21z+2
                              10z2-20z
                                    -z+2
                                    -z+2
                                         0


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2012 af mathon

 

                z3+8z2-21z+2 = (z-2)(z2+10z-1)


Svar #4
07. oktober 2012 af LOl.I.POP (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Bestem samtlige løsninger til ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.