Matematik

Hjælp til Limits.

07. oktober 2012 af christian0710 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, et spørgsmål til dette mulitple choice spørgsmål. 

Hvis f : R2  → R er en kontinuert funktion i hele R2
og f(x, 0) = x for alle x, så er
lim(x,y)→(0,0)    

f(x, y)  # 0 

 

Hvad betyder  R2  → R ? 
Og hvorfor er svaret nej? Jeg har lidt svært ved at se det for mig. 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af SuneChr

f  afbilder x-aksen i sig selv undtagen for x = 0 .

Svaret er nej, da f ikke er kontinuert  i  x = 0 og dermed ikke hele R2 .

R2R  er en afbildning af (x ; 0) ind i x-aksen. (pilen skal være opadbøjet, og betyder "afbildes i")


Svar #2
07. oktober 2012 af christian0710 (Slettet)

Tak, jeg forstår dog stadig ikke helt det med R2 → R. Er  R2 ikke det 3Dimensionelle rum og R det 2dimensionelle rum?   
Selve sætningen "R2  → R er en kontinuert funktion i hele R2" uden (x;0)  hvad betyder den sætning i sig selv? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2012 af peter lind

#1 f(x,y) er givet kontinuert

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2012 af SuneChr

# 3  Jeg forstår i # 0              f(x, y)  # 0

at x = 0 ikke er defineret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2012 af peter lind

Det er i modstrid med at f er en afbildning af R2 ind i R. Jeg er også usikker på hvad opgaven egentlig går ud på


Skriv et svar til: Hjælp til Limits.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.