Matematik

lineær funktion, a og b.. hjælp

07. oktober 2012 af nunu21 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber der er en der kan hjælpe mig med at løse denne matematik opgave, og forklare det simpelt (:

Det har vist sig, at udviklingen i antallet af personer der fuldførte lange, naturvidenskabelige uddannelser i årene 1991 til 2000 kan beskrives ved en lineær funktion.
I 1991 fuldførte 620 personer en lang naturvidenskabelig uddannelse, og i 2000 var tallet steget til 1084 personer.

x værdien er antallet af år efter 1991og f(x) er antal personer, der fuldførte uddannelsen

a) Beregn forskriften for denne udvikling og forklar hvad a-værdien og b-værdien i forskriften fortæller om denne udvikling.

b) Beregn hvor mange personer der ifølge denne forskrift har gennemført en lang naturvidenskabelig uddannelse i 1996 og beregn hvilket år antallet af personer der fuldfører lange, naturvidenskabelige uddannelser vil passere de 1500 personer

på forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af SuneChr

1991  x = 0        f(0) = 620

1992  x = 1

...

2000  x =  9      f(9)  =  1084

Brug nu oplysningerne til at finde forskriften

         y = ax + b

     620 = a·0 + b

   1084 = a·9 + b


Svar #2
08. oktober 2012 af nunu21 (Slettet)

Kan du eller en anden forklare det nærmere?
for ejg forstår det ikke helt


Skriv et svar til: lineær funktion, a og b.. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.