Matematik

LØS LIGNING

07. oktober 2012 af XX88XX (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kan i løse ligningen??

 

1/3 + 1/4 + 1/x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2012 af SuneChr

1/x = 1 - 1/3 - 1/4

1/x = 5/12

x = 12/5


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2012 af TorbenA (Slettet)

Ja :-)

Du kan enten flytte tallene over på højre side (og skifte fortegn), tælle dem sammen og gange igennem med x, og derefter dividere med koefficienten til x.

eller gange igennem med x først og derefter isolere leddene med x på den ene side, tælle dem sammen og derefter dividere med koefficienten til x.

Resultatet skulle meget gerne blive det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2012 af YesMe (Slettet)

Nej, det kan vi ikke.


Skriv et svar til: LØS LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.