Matematik

Ligningsløsning

08. oktober 2012 af BiancaBrittNielsen (Slettet)

Hvordan kommer jeg videre med denne? Jeg ved fra svarerne, at x =  0,50. Men kan ikke beregne mig frem til dette svar.

x+x2 = 0,75


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs 2.-gradsligningen

            x2 + x - (3/4) = 0

Der er to forskellige løsninger.


Svar #2
08. oktober 2012 af BiancaBrittNielsen (Slettet)

Selvfølgelig - tak!! 


Svar #3
08. oktober 2012 af BiancaBrittNielsen (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt. Koefficienten c er negativ, så man har

D = b2 - 4ac = 12 - 4·1·(-3/4) = 1 + 3 = 4 = 22


Svar #5
08. oktober 2012 af BiancaBrittNielsen (Slettet)

Ja, jeg fandt ud af jeg havde glemt et minus ;-) !!


Skriv et svar til: Ligningsløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.