Matematik

HJÆLP

10. oktober 2012 af molly16 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle derude!

Jeg sidder med en opgave jeg bare ikke kan finde ud af..
Så håber virkelig, der er en der vil hjælpe mig??

Opgaven er vedhæftet :-)

Mange hilsner 
Sofie. 

 

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2012 af nielsenHTX

der er intet i den vedhæftede fil...


Svar #2
10. oktober 2012 af molly16 (Slettet)

Tak for det..
Kan du se opgaven i denne PDF? 

Vedhæftet fil:Dok1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2012 af nielsenHTX

ud fra grafen kan 3 punkter aflæses præcist

(0,20) , (50,0) og (-50,0) disse tre punkter kan så bruges til at bestemme centrum og radius, punktet (0,20) giver ligningen

(0-x0)^2+(20-y0)^2 = r^2 opstil selv de 2 andre. du har altså 3 ligninger de at bestemme de 3 ubekendte.

(jeg får at den har centrum i (0,-105/2) og radius er r = 145/2)

 

c)

find først forskriften for den øverste halvcirkel lad os kalde den f(x). (isolere y i cirkel ligningen)

den øverste linje er konstant 40, altså forskriften y=40 

længden af søjlerne er så 40-f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden i #3 er helt korrekt. Man kan dog benytte en anden fremgangsmåde, da de tre punkter nævnt i #3 danner et cirkelafsnit, hvor man let aflæser kordens længde k og pilhøjden h, hvorefter cirklens radius r kan beregnes, da

        (k/2)2 + (r-h)2 = r2 ,

hvoraf

        r = (h/2) + k2/(8h)


Svar #5
10. oktober 2012 af molly16 (Slettet)

Nu har jeg de tre ligninger med de 3 ubekendte.. Men så kan jeg ikke rigtig komme videre? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Alle ligningerne har leddene x02 + y02 på den ene side, og r2 på den anden. Træk en af ligningerne fra hver af de to andre, hvorved der fremkommer to lineære ligninger i x0 og y0 .

Eller benyt fremgangsmåden i #4 med k = 100 og h = 20 .


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.