Matematik

Løsning af ligning

10. oktober 2012 af KBP1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, hvordan løser man denne ligning? Den skal give 0. Jeg kan ikke finde ud af hvordan man skal kunne få flyttet 50/x over på den anden side og hvad der overhovedet skal flyttes.

 

0=2x-50/x


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

x = 0 kan aldrig være løsning i denne ligning, da man ikke kan dividere med 0. Antag, at x ikke er 0, og gang så ligningen med x og divider den med 2.


Svar #2
10. oktober 2012 af KBP1 (Slettet)

Opgaven lyder således: 

f(x)=x^2-50ln(x), x>0

 

a) Bestem ligningen for tangenten til grafen i punktet P(3,f(3))

- Det har jeg gjort, og y=-10,67•x-13,93

 

b) Bestem monotoniforholdene for f

- Der skal man jo bestemme min. og max. punkt + intervallerne? Så skal man jo have f'(x) = 0


Svar #3
10. oktober 2012 af KBP1 (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2012 af nielsenHTX

#3  du skal stadig gange med x, forbeholdet er bare allerede taget i opgaven.


Svar #5
10. oktober 2012 af KBP1 (Slettet)

Har vidst fundet ud af det.. er helt forkert på den. Man skal slet ikke flytte rundt på det.

Kan det ikke passe man bare skal finde x, som i dette tilfælde er 1,475687. For hvis man så erstatter x med det tal i den differencerede, er det lig med 0?

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

I b) skal man løse ligningen f '(x) = 0 , dvs. (se #1),

2x - 50/x = 0 , dvs

x2 -25 = 0 , eller

x2 - 52 = 0, dvs

(x+5)(x-5) = 0 ,

hvoraf man aflæser dene eneste positive løsning til x = 5 .


Svar #7
11. oktober 2012 af KBP1 (Slettet)

Jep, havde fundet ud af det og at x = 5, tak :)


Skriv et svar til: Løsning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.