Matematik

uendelig række

10. oktober 2012 af teamwork (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

jeg sidder med en opgave om uendelige rækker. Jeg tror selv at det er en kvotienrække, men er ikke helt sikker.

rækken er ∑n=0 til ∞   n*(x)^n

min bog definerer kvotienrække som en række på formen x^n

 

jeg er bare i tvivl fordi den også bliver ganget med n. Og hvis det er en kvotienrække, er vores kvotient så bare x eller n*x

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2012 af xama (Slettet)

Det er en potensrække


Svar #2
10. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

ka det passe at den kun er konvagent for x=0`?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2012 af xama (Slettet)

Nej, for |x|<1


Svar #4
10. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

så vores kvotient er ikke n*x , men bare x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2012 af xama (Slettet)

an = nxn

vi har at

    |an+1 / an| = |(n+1)xn+1/ (nxn)| = |x·(n+1)/n| → |x|   for   n → ∞

så af kvotientkriteriet kan det sluttes at rækken er konvergent for |x|<1


Svar #6
10. oktober 2012 af teamwork (Slettet)

nåååh.. så man kan bruge kvotientkritieriet på potensrækker? jeg har nemlig haft om kvotientrækker og kvotientkriteriet. men jeg har ikke haft om potensrækker


Skriv et svar til: uendelig række

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.