Matematik

Hastighedsvektor for papirsflyver

11. oktober 2012 af JacobHolmJensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har givet formlen:

r(t) vektor=    x(t)=t-2*sin(t)   og   y(t)=4-2*cos(t)

 

Spørgsmålet lyder så:

"Efter 10 sekunders flyvning støder papirsflyveren ind i en lodret væg. Bestem papirsflyverens fart ved sammenstødet."

Jeg ved at farten er længden af hastighedsvektoren, hvor hastighedsvektoren er r'(t)...

Jeg har fundet x'(t) og y'(t), men jeg kan ikke helt se hvordan jeg skal finde t-værdierne, da jeg ikke går ud fra at det er den samme?

Jeg har i de forrige opgaver fundet de t-værdier der er for henholdsvis x'(t) og y'(t), men her har jeg fundet følgende:

for x'(t)=0 får jeg: π/3 og 5π/3 og 7π/3

for y'(t)=0 får jeg: 0 og π og 2π og 3π

Så mit spørgsmål lyder egentlig; hvordan finder jeg t-værdierne jeg skal bruge, og hvis de er fundet, hvilke skal jeg så vælge og hvorfor??

Jeg håber der er nogle der er friske på at hjælpe! På forhånd mange tak! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Læg mærke til at det er farten du skal finde

Farten er længden af vektoren, som du kan beregne ved hjælp af pythagoras


Svar #2
11. oktober 2012 af JacobHolmJensen (Slettet)

Ja, det ved jeg, men hvilke t-værdier skal bruges i formlen?

Jeg har jo både y'(t) og x'(t) værdierne, men jeg har 3 og 4 forskellige? :-(


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

t er da bare 10


Svar #4
11. oktober 2012 af JacobHolmJensen (Slettet)

Men som sagt, så har jeg jo følgende x'(t) og y'(t) værdier:

for x'(t)=0 får jeg: π/3 og 5π/3 og 7π/3

for y'(t)=0 får jeg: 0 og π og 2π og 3π

Og jeg ved ikke hvilke jeg skal tage?


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. oktober 2012 af mette48 (Slettet)

Jeg fik blandet det med noget andet. Undskyld

Sammenstødet med væggen sker efter 10 sekunder så t=10

Indsæt t=10 i x'(t) og i y*(t)

fart(10)=√(x'(10)2+y'(10)2


Svar #6
11. oktober 2012 af JacobHolmJensen (Slettet)

Arh, det er sgu da også rigtigt!!!

 

Mange tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Hastighedsvektor for papirsflyver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.