Matematik

Isolér - Hjælp!

13. oktober 2012 af KattenKetty (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har følgende opgave:
Isolér r eller t i følgende formler:
a. O = 2π r
b. A = π r^2 
c. V= 4/3π r^3
d. f = √p/q*t
e. 3x = 6q/q+t
f. v = L*(t-T)*a/s

Jeg er helt lost! Ville blive rigtig glad, hvis nogle vil hjælpe mig :-)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. oktober 2012 af NejTilSvampe

a. Forkort med 2π på begge sider

b. Forkort med π og benyt kvadratroden på begge sider, bemærk at der er to løsninger.

c. Du har vidst glemt r.

d. Tilføj venligst parentes for kvadratrodstegnet.

e. Tilføj venligst parentes for brøken.

f. Forlæng med s/L*a, Læg dernæst T til på begge sider.


Svar #2
13. oktober 2012 af KattenKetty (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtigt, hvad du mener. Kan du måske skære det lidt mere ud i pap for mig, hvad du mener med "forkort" og "forlæng"?
 


Svar #3
13. oktober 2012 af KattenKetty (Slettet)

d. f = (√p/q*t)

e. 3x = (6q/q+t)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2012 af Snick (Slettet)

#2

I forlængelse af #1 kan vi lave et eksempel

a: 

O = 2π•r

Vi forkorter med 2π på begge sider af lighedstegnet og får

O / 2π = r


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

At forkorte med 2π i a-ligningen betyder, at du skal dividere begge sider med 2π.

Så får du: O/2π = 2π•r/2π = r. Er du med på det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

I b. skal du atter forkorte, denne gang med π:

A/π = π•r2/π = r2. Næste skridt er at tage kvadratroden på begge sider.

Så får du: ±√(A/π) = r. Altså to løsninger. Hvis der er tale om et areal, har selvfølgelig kun den positive mening.


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. oktober 2012 af NejTilSvampe

forkorte = at dele

forlænge = at gange


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

Vedhaefter fil

Vedhæftet fil:Ubestemt integrale.gif

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. oktober 2012 af Snick (Slettet)

#9

Hej Lars

Tager jeg fejl, hvis jeg mener, at du har malplaceret din vedhæftede fil?

Mvh Snick


Svar #11
30. oktober 2012 af KattenKetty (Slettet)

Hm, jeg er dog stadig ikke helt med..


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

Ad. 10
Hej Snick

Nej. Du har fuldstændig ret. Jeg beklager fejlen.
Mvh Lars

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

#11
 

Hej Amalie

Beskriv, hvor du går i stå, så tager vi det derfra.

Mvh. lfdahl


Svar #14
31. oktober 2012 af KattenKetty (Slettet)

Jeg er gået i stå, allerede ved opgave b) 
- I får det til at lyde så simpelt og vil meget gerne lære det, da det er en aflevering til i aften kl 23:59.
Synes bare det er underligt, vi får det for, når vi ikke har lært det endnu.


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

Er du der nu? Så kan vi prøve opgave b igen ...


Brugbart svar (0)

Svar #16
31. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

Udgangspunktet i b). er: A = π·r2, hvor du skal isolere r (radius i en cirkel med arealet A). 


Svar #17
31. oktober 2012 af KattenKetty (Slettet)

Ja jeg er her igen.


Brugbart svar (0)

Svar #18
31. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

Fint. Er du med på udgangspunktet i opg. b)?


Svar #19
31. oktober 2012 af KattenKetty (Slettet)

Ja, det ville jeg være glad for!


Brugbart svar (0)

Svar #20
31. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

#16
 

Udgangspunktet i b). er: A = π·r2, hvor du skal isolere r (radius i en cirkel med arealet A). 

Hvad ville være dit første skridt?


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 45 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.