Matematik

vandmængde

13. oktober 2012 af gym99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Min følgende opgave er:

Beregn den samlede vandmængde som løber i åen pr. min. (m2 pr. min)

Jeg har et tværsnit på 50m2 og en hastighed på 0,3 m/s. 

50m2*0,3m/s = 15m2/sek*60=900m2 per minut (900 liter)

Passer min udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2012 af mathon

 

     vandvolumen pr. sek = (0,3 m/s) • (60 m2) = 18 m3/s = (60•18 m3) / (60 s) = 1080 m3/ min =

                                                        1080·103 dm3/min = 1,080·106 L/min                        

    dvs
                 1,08 million liter pr minut


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2012 af SuneChr

# 0   Forstår ikke rigtigt?

Vandmængde må vel måles i m3 ?

Tværsnit af hvad? Et rør med tværsnit 50 m2 ?  Det lyder voldsomt til en å at være.


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2012 af peter lind

Enheden er m3/sek henholdsvis m3 per minut. Det er ikke det samme som liter.

Der gælder 50 m2*0,3m/s = 15 m3/s ikke  50 m3*0,3 m/sek*60


Svar #4
13. oktober 2012 af gym99 (Slettet)

Hej.

50m2 er tværsnitsarealet. Hastigheden er målt i åen af mig selv og var 0,3 m/s.

Giver det så bedre mening?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2012 af lfdahl (Slettet)

Vandvolumen per sek. er:

50 m2 • 0,3 m/s = 15 m3/s

Vandvolumen per minut er:

15•60 m3/min = 900 m3/min.

- så din beregning er rigtig, men pas på med enhederne!


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. oktober 2012 af mathon

sorry
 

 

     vandvolumen pr. sek = (0,3 m/s) • (50 m2) = 15 m3/s = (60•15 m3) / (60 s) = 900 m3/ min =

                                                        900·103 dm3/min = 0,9·106 L/min                        

    dvs
                                          0,9 million liter pr minut

    svarende til
                                          18000 L/(min·m2)


Svar #7
13. oktober 2012 af gym99 (Slettet)

så 900 m3 svarer til 360 liter vand?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. oktober 2012 af mathon

 

                     så 900 m3 svarer til 900.000 L

da
                     1 m3 = (1 m)3 = (10 dm)3 = 103 dm3 = 1000 L              

                    

 


Svar #9
13. oktober 2012 af gym99 (Slettet)

kan der virkelig komme 900.000 l vand per minut igennem en å der er 3,30 m bred og har en hastighed på 0,3 m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. oktober 2012 af peter lind

Hvis åen er 3,3 m bred  og har et areal på 50 m2 vil den være over 15 m dyb. Det lyder særdeles usandsynligt


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. oktober 2012 af SuneChr

# 9     Er åen, i gennemsnit 3,30 m bred, og med et rektangulært tværsnit på 50 m2 , skulle åen være ca. 15 m dyb. Hvor løber denne å?  Er det i Danmark?


Svar #12
13. oktober 2012 af gym99 (Slettet)

"Mindre" fejl jeg nu har rettet og tak for hjælpen.


Skriv et svar til: vandmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.