Kemi

Redoxreaktioner

15. oktober 2012 af emiliehan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe?

Afstem følgende redoxreaktioner, der alle foregår i vandige opløsninger:

4: (basisk opløsning)

ClO-       +  S2O32-    ->   Cl-      + SO4^2-
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2012 af Salihu (Slettet)

Oxidationstallet pr. Cl og S      +I               +II                     -I          +VI

                                                      ClO-       +  S2O32-    ->   Cl-      + 2SO42-

Bemærk at jeg også har afstemt antallet af S-atomer.

S: stiger med 4

Cl: falder med 2

Samlet stigning og fald skal være det samme, så Cl-atomerne får koefficienten 4 (samlet fald på 8), mens vi allerede har 2 S-atomer (samlet stigning på 8, dvs. 2*+II = +IV på venstre side og 2*+VI = +XII på højre side. Forskel: XII-IV = VIII)

                                                       4ClO-       +  S2O32-    ->   4Cl-      + 2SO42-

Ladning:                                 venstre side: -6                           højre side: -8

For at for samme ladning tilføjet 2OH- på venstre siden, da vi har en basisk opløsning.

Herefter tilføjes én H2O på højre side for at afstemme mængden af H og O:

                                                  2OH-   +   4ClO-       +  S2O32-    ->   4Cl-      + 2SO42-   +   H2O


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.