Matematik
Hjlæp til matematikopgave
Hvordan løser man den vedhæftede opgave?
Kan man sige, at tallet k angiver toppunktet for grafen?
Svar #1
15. oktober 2012 af mathon
skæringspunkter kræver
f(x) = g(x)
-x3 + kx + g(x) = g(x)
hvoraf
-x3 + kx = 0 k>0
-x(x2 - (√(k))2) = 0
-x • (x+√(k)) • (x-√(k)) = 0
dvs
xo1 = -√(k) xo2 = 0 xo3 = √(k)
arealet af M
AM = -√(k)∫0 (g(x) - f(x))dx
arealet af N
AN = 0∫√(k) (f(x) - g(x))dx
Svar #2
15. oktober 2012 af Simon888 (Slettet)
Super. Tak for hjælpen, men jeg er ikke helt sikker på, hvordan man ved, at
xo1 = -√(k) xo2 = 0 xo3 = √(k
Resten forstår jeg godt. også det, der kommer efter det.
Svar #3
15. oktober 2012 af nielsenHTX
#2 mathon har skrevet ligningen op som faktorer og man kan så ved brug af nulreglen aflæse rødderne.
altså -x • (x+√(k)) • (x-√(k)) = 0 er kun 0 hvis
-x=0 eller (x+√(k))=0 eller (x-√(k))=0 som så løses hver for sig.
Skriv et svar til: Hjlæp til matematikopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
