Matematik

hjælp til ligning..:(

17. september 2005 af migmig (Slettet)

2log(x-3)-logx = 1

nogen der kan hjælpe mig med at løse denne ligning?

har selv prøvet men ka ikk komme frem til noget rigtig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Vink: brug diverse logaritmeregneregler på venstre side for at komprimere denne til ét logaritmeudtryk.

//Epsilon

Svar #2
17. september 2005 af migmig (Slettet)

har jeg prøvet og så får jeg:
log((x-3)^2/x)=1

er det rigtig og hvis ja, hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Så kan du fjerne log ved at sige 10^ på begge sider.

(Hvad er egentlig det korrekte udtryk for det? Det er jo ikke det samme som at opløfte til 10'ende o.l)

Svar #4
17. september 2005 af migmig (Slettet)

oki så løsningen bliver:

x=(16+kvad220)/2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3:
Man eksponentierer begge sider (med hensyn til basen 10; men det er underforstået, når man opererer med titalslogaritmen).

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#4: Præcis; i kort form haves

x = 8 + sqrt(55),

og dette er vel at mærke den eneste løsning.

//Epsilon

Svar #7
17. september 2005 af migmig (Slettet)

ja ka jeg faktisk godt se den ka forkortes til

tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: hjælp til ligning..:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.